Πανδαισία μελιτζάνας και ζυμαρικών .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Πανδαισία μελιτζάνας και ζυμαρικών

Ένα απίστευτα νόστιμο και απολαυστικό φαγητό, μια πανδαισία μελιτζάνας και ζυμαρικών μας προτείνεται από αυτή τη συνταγή. Φτιάξτε την και θα το διαπιστώσετε κι εσείς!

Γράφει: Matia Gr
Πανδαισία μελιτζάνας και ζυμαρικών
Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά πένες
1/2 κιλό τυρί ρεγκάτο τριμμένο
3 μελιτζάνες άσπρες
1 σουτζούκι
2 ντομάτες μεγάλες
2 πιπεριές κέρατο
1 πασάτα ντομάτας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
200γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα ζάχαρη
Λίγο βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Κόβουμε και το σουτζούκι και τις πιπεριές σε φετούλες πολύ λεπτές ή τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουμε να γίνουν ριγέ και τις κόβουμε σε φέτες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τις φέτες της μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις κόβουμε σε κυβάκια. Βράζουμε τα μακαρόνια να κρατάνε λίγο και τα σουρώνουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες, το σουτζούκι, τις πιπεριές, την πασάτα ντομάτας, την ζάχαρη, κι άλλο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να γίνουν μια σάλτσα. Προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά ακόμη. Μόλις γίνει η σάλτσα μας προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα του λίγο λίγο το φαγητό μας πασπαλίζοντας σε κάθε στρώση τυρί ρεγκάτο φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι τυρί. Περιχύνουμε το φαγητό μας με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου μέχρι να ροδίσει. Καλή όρεξη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.