Πλιγούρι καυτερό .: Vegan .: Ματιά
 

Πλιγούρι καυτερό

Μια συνταγή για τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα. Θα σας χορτάσει και θα σας ζεστάνει! Δοκιμάστε την.

Γράφει: Matia Gr
Πλιγούρι καυτερό

Πλιγούρι καυτερό

Υλικά:

1 κούπα πλιγούρι
1 κρεμμύδι
1 κονκασέ
1 κύβο λαχανικών
Πάπρικα καυτερή
Κάρυ
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κονκασέ, τον κύβο, 1/3 κουταλάκι πάπρικα καυτερή, 1 κουταλάκι κάρυ, μία κουταλιά αλάτι και 9 κούπες νερό καυτό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μία βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κατόπιν ρίχνουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου μία ώρα. Σερβίρουμε έτσι όπως είναι ζεστό σε πιάτο και προσθέτουμε αν θέλουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι -έτσι για να γίνει της κολάσεως και να ανοίξει το ρινικό μας σύστημα!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.