Πλιγούρι στο φούρνο με κιμά .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Πλιγούρι στο φούρνο με κιμά

Ένα νόστιμο πιάτο με γεύση ανατολής προτείνεται από αυτή τη συνταγή. Είναι ένα πιάτο εύκολο που γίνεται μέσα σε μια ώρα και δεν χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία. Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Πλιγούρι στο φούρνο με κιμά
Υλικά:

1/2 κιλό κιμά αρνίσιο
250γρ. πλιγούρι
250γρ. μανιτάρια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
200γρ. κρέμα γάλακτος
2 ντομάτες
250γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, τσίλι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε μισό λίτρο νερό να βράζει και μέσα διαλύουμε τον κύβο νοστιμιάς λαχανικών. Προσθέτουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε να μουλιάσει για ένα τέταρτο της ώρας περίπου. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και μέσα του σωτάρουμε τον κιμά ανακατεύοντάς τον. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και προσθέτουμε και λίγο τσίλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα μας και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για πέντε λεπτά. Ανακατεύουμε το μείγμα του κιμά με το πλιγούρι. Απλώνουμε το φαγητό μας στο ταψί. Ανακατεύουμε τον μαϊντανό με την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το φαγητό μας. Κόβουμε σε φετούλες τις ντομάτες και τις απλώνουμε πάνω στο φαγητό. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.