Πως καθαρίζουμε αγκινάρες (Τεχνικές μαγειρικής) .: Συνταγές .: Ματιά
 

Πως καθαρίζουμε αγκινάρες (Τεχνικές μαγειρικής)

Βάζουμε γάντια της κουζίνας ή μιας χρήσης στα χέρια μας και καθαρίζουμε τις αγκινάρες βγάζοντας ένα ένα τα σκληρά φύλλα τους. Κόβουμε με το μαχαίρι τις άκρες από τα υπόλοιπα φύλλα, τις κόβουμε στα […]

Γράφει: Matia Gr
Πως καθαρίζουμε αγκινάρες (Τεχνικές μαγειρικής)

Βάζουμε γάντια της κουζίνας ή μιας χρήσης στα χέρια μας και καθαρίζουμε τις αγκινάρες βγάζοντας ένα ένα τα σκληρά φύλλα τους. Κόβουμε με το μαχαίρι τις άκρες από τα υπόλοιπα φύλλα, τις κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε προσεκτικά το χνούδι τους. Αν θέλουμε τις κόβουμε ξανά στα δύο. Το κοτσάνι από τις αγκινάρες (όσο μέρος του είναι τρυφερό – δηλαδή αυτό που είναι μακριά από τη ρίζα) το καθαρίζουμε γύρω γύρω και το χρησιμοποιούμε. Σε ένα λεκανάκι στύβουμε το χυμό ενός λεμονιού, προσθέτουμε νερό και εκεί βάζουμε τις αγκινάρες που καθαρίσαμε για να μη μαυρίσουν.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα