Σούπα με κουνουπίδι .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Σούπα με κουνουπίδι

Σούπα με κουνουπίδι, για οικονομία και… στυλ!

Γράφει: Matia Gr
Σούπα με κουνουπίδι
Υλικά:

1 κουνουπίδι
1 κρεμμύδι
4 πατάτες
1 πράσο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
Λίγο μαϊντανό
2 κύβοι νοστιμιάς
3 κουταλιές βούτυρο μαγειρικής
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια. Κόβουμε σε κυβάκια τις πατάτες. Ψιλοκόβουμε το πράσο, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και όταν αυτό κάψει, τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το πράσο. Κατόπιν προσθέτουμε: το κουνουπίδι, τις πατάτες, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντάς τα συχνά για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο ζεστό νερό και τους κύβους νοστιμιάς. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το κουνουπίδι καλά (για μισή ώρα περίπου). Βγάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και αφαιρούμε προσεκτικά μερικά μπουκετάκια κουνουπιδιού και το υπόλοιπο φαγητό το περνάμε από το μπλέντερ ή το ραβδί κοπής μαζί με το γιαούρτι. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα διακοσμώντας με τα μπουκετάκια κουνουπιδιού που φυλάξαμε, και αν θέλουμε, και με λίγο ξύσμα λεμονιού.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.