Στιφάδο με λαγό στη γάστρα .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Στιφάδο με λαγό στη γάστρα

Είναι λίγο μπελαλίδικο στην ετοιμασία, αλλά η γεύση του θα σας αποζημιώσει για κάθε λεπτό που θα του αφιερώσετε. Καλή επιτυχία

Γράφει: Matia Gr
Στιφάδο με λαγό στη γάστρα
Υλικά:

1 λαγό (2 κιλά περίπου)
1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια ξερά
5 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο κρασί μαύρο
2 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές πελτέ
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 φύλλο κανέλα
2 φύλλα δάφνη
Αλάτι, πιπέρι
Μοσχοπίπερο σε κόκκους

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τις σκελίδες του σκόρδου. Μέσα στο πήλινο σκεύος μας τοποθετούμε το λαγό, γύρω του βάζουμε τα κρεμμυδάκια και τις σκελίδες, και προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι, το πελτέ, το ελαιόλαδο, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και μοσχοπίπερο. Σκεπάζουμε το πήλινο σκεύος με το καπάκι του και ψήνουμε για τρεις ώρες στους 200 βαθμούς.

Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.