Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα, της Μαίρης .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα, της Μαίρης

Γευστικά και εύκολα στην παρασκευή τους τρουφάκια, με την συνταγή που μας έστειλε η Μαρία Τσουκαλά από τα πανέμορφα Χανιά της Κρήτης!

Γράφει: Matia Gr
Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα, της Μαίρης
Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουτάλια σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
Τρούφα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει ένα πηχτό μίγμα. Το αδειάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ, για να κρυώσει. Το αφήνουμε περίπου 15 λεπτά. Μετά κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα σε τρούφα. Αν θέλουμε μέσα στο μίγμα μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ, για άρωμα (αν δεν το φάνε παιδιά)!
Τα αφήνουμε εντός ψυγείου να σφίξουν καλά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Καλή επιτυχία!!!

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαίρη Τσουκαλά από τα Χανιά Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.