Τσιζ κέικ ελαφρύ, της Χριστίνας Κ. .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τσιζ κέικ ελαφρύ, της Χριστίνας Κ.

Η Χριστίνα Κ. μας έδωσε μια πολύ νόστιμη συνταγή για ελαφρύ τσιζ κέικ (cheese cake). Δοκιμάστε την και απολαύστε αυτό το υπέροχο γλυκό

Γράφει: Matia Gr
Τσιζ κέικ ελαφρύ, της Χριστίνας Κ.
Υλικά:

1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι – μπερ
2 φακελάκια ζελέ λεμόνι
1 ερμόλ
2 κουταλιές ζάχαρη
1 βιτάμ
1/2 φλιτζάνι καρύδια
Μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βιτάμ εκτός ψυγείου αρκετή ώρα πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του τσιζκέικ, έτσι ώστε να μαλακώσει εντελώς. Ρίχνουμε στο μούλτι τα καρύδια μαζί με τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε καλά. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και καρύδια μαζί με το λιωμένο βιτάμ και τα ενοποιούμε. Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε τα δύο φακελάκια ζελέ και προσθέτουμε δύο ποτήρια καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ποτήρι κρύο νερό. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει και χτυπάμε σε ένα τρίτο μπωλ το ερμόλ με δύο κουταλιές ζάχαρη. Όταν κρυώσει καλά το ζελέ, το ανακατεύουμε μαζί με το χτυπημένο ερμόλ. Σε ένα μεγάλο πυρέξ, στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων ομοιόμορφα πατώντας το καλά. Από πάνω ρίχνουμε το κρύο ζελέ με το ερμόλ και τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο μέχρι το ζελέ να πήξει εντελώς. Κατόπιν προσθέτουμε μαρμελάδα πορτοκάλι και σερβίρουμε το cheese cake μας κόβοντάς το σε κομμάτια.

Την συνταγή αυτή μας έδωσε η Χριστίνα Κ., και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.