Τυρομπουκίτσες για το σχολείο (και όχι μόνο) .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τυρομπουκίτσες για το σχολείο (και όχι μόνο)

Υλικά: 1 αλεύρι φάριν απ (500γρ.) 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200γρ.) 200γρ. φέτα 200γρ. σκληροτύρι 3 αυγά 150γρ. ελαιόλαδο Αλάτι, λίγο πιπέρι ή πάπρικα γλυκιά Σουσάμι για το πασπάλισμα Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ χτυπάμε […]

Γράφει: Matia Gr
Τυρομπουκίτσες για το σχολείο (και όχι μόνο)
Υλικά:

1 αλεύρι φάριν απ (500γρ.)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200γρ.)
200γρ. φέτα
200γρ. σκληροτύρι
3 αυγά
150γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι, λίγο πιπέρι ή πάπρικα γλυκιά
Σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και τα αυγά. Προσθέτουμε τη φέτα και το σκληροτύρι τριμμένα, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και με ένα μικρό σουρωτήρι κοσκινίζουμε από πάνω σιγά σιγά το αλεύρι. Όταν το μείγμα μας γίνει σκληρό σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη για τα τυρομπαλάκια να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπαλάκι του πινκ πονγκ. Σε ένα βαθύ μπωλάκι βάζουμε το σουσάμι, αλείφουμε τα τυρομπαλάκια απαλά με λίγο νεράκι και τα κυλάμε στο σουσάμι. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραδιάζουμε με απόστασή ανάμεσά τους τα τυρομπαλάκια μας και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή περίπου ώρα. Τα φυλάμε αφού κρυώσουν σε σακουλάκια φαγητού ώστε να κρατήσουν την φρεσκάδα τους.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.