Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια στο τηγάνι .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια στο τηγάνι

Τα φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια στο τηγάνι, είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για μακαρόνια, πατατούλες τηγανητές ή πιλαφάκι!

Γράφει: Matia Gr
Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια στο τηγάνι
Υλικά:

Φιλέτα κοτόπουλου (2 στήθη ή 4 μπούτια)
1/2 κιλό μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Λίγο θυμάρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές τα φιλέτα κοτόπουλου προσθέτοντας αλάτι. Καπακώνουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και απομακρύνουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι βάζοντάς το σε μέρος που να παραμείνει ζεστό.
Στο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε τετραγωνάκια, τα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα βάζουμε να μαγειρευτούν στο ζουμί του κοτόπουλου προσθέτοντας το θυμάρι, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μόλις μαγειρευτούν προσθέτουμε και το κοτόπουλο αφήνοντάς τα να πάρουν όλα μαζί μια βράση. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια σε πιάτα ρίχνοντας από πάνω τα τρίμματα της φέτας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν θέλουμε συνοδεύουμε το φαγητό μας με πιλάφι, μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.