Χοχλιοί με λαχανικά, της Βιβής .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Χοχλιοί με λαχανικά, της Βιβής

Ξέρετε τους χοχλιούς; Έτσι λένε τα σαλιγκάρια στην Κρήτη. Μαγειρέψτε χοχλιούς με λαχανικά και φέρτε μια γεύση από Κρήτη στο τραπέζι σας.

Γράφει: Matia Gr
Χοχλιοί με λαχανικά, της Βιβής
Υλικά:

Χοχλιοί
1/2 κιλό πατάτες
1/2 κιλό μελιτζάνες
1/2 κιλό κολοκυθάκια
3 μεγάλες ζουμερές τομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 νεροπότηρο λάδι
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προετοιμάζουμε τους χοχλιούς: Σε μια κατσαρόλα που βράζει αλατισμένο νερό ρίχνουμε τους χοχλιούς για 3-4 λεπτά, τους σουρώνουμε, τους ξεπλένουμε και τους καθαρίζουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα λαχανικά που προηγουμένως έχουμε κόψει και ένα ποτήρι νερό. Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε τη τομάτα, το σκόρδο, τους χοχλιούς, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Καλή όρεξη.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη και την ευχαριστούμε πολύ.

Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικεδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.