Σουπιές κοκκινιστές με πατάτες, του Νίκου .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σουπιές κοκκινιστές με πατάτες, του Νίκου

Υλικά: 1 κιλό σουπιές 1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 2/3 το ποτήρι του νερού ντομάτα ψιλοκομμένη 1/2 κουτάλια της σούπας πολτό ντομάτας 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο 1 […]

Γράφει: Matia Gr
Σουπιές κοκκινιστές με πατάτες, του Νίκου
Υλικά:

1 κιλό σουπιές
1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2/3 το ποτήρι του νερού ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 κουτάλια της σούπας πολτό ντομάτας
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε τις σουπιές για να τσιγαριστούν και αυτές. Βάζουμε μετά το κρασί που μέσα σε αυτό έχουμε διαλύσει το πολτό της ντομάτας, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το φύλλο δάφνης το αλάτι, το πιπέρι και νερό όσο χρειάζεται. Αφήνουμε να βράσει περίπου 30-35 λεπτά και ρίχνουμε τις κυδωνάτες πατάτες για να βράσουν ακόμη άλλα 40-45 λεπτά και βάζουμε ακόμη λίγο νερό αν χρειάζεται. Το σερβίρουμε και ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε ο Νίκος Βαρλαμος, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.