Αρνάκι με ρεβύθια στη γάστρα, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Αρνάκι με ρεβύθια στη γάστρα, από τον Γέροντα Παρθένιο

Αρνάκι με ρεβύθια στη γάστρα, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Αρνάκι με ρεβύθια στη γάστρα, από τον Γέροντα Παρθένιο
Αρνάκι με ρεβύθια στη γάστραΑρνάκι με ρεβύθια στη γάστρα

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

2 κιλά αρνάκι γάλακτος κομμένο σε μερίδες
1 κιλό ρεβύθια
3 κρεμμύδια τριμμένα
4 ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. μέλι
5-6 φύλλα δάφνης
1 μικρό πορτοκάλι στημένο
Μπόλικο μάραθο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία γάστρα τα ρεβύθια που έχουμε μουλιάσει από βραδύς, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το μάραθο, το χυμό πορτοκαλιού, τα φύλλα δάφνης, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε και το αρνάκι μας από πάνω, ρίχνουμε νεράκι τόσο ώστ ενα καλύψει τα ρεβύθια μας, λίγο ακόμα λαδάκι πάνω από το κρέας, λίγο μάραθο, σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στο φούρνο μας. Το ιδανικό είναι να ψήσουμε το φαγητό μας για περίπου 8-10 ώρες (ένα βράδυ ολόκληρο) στους 100 βαθμούς.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.