Ατομικά σουφλέ τυριού .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Ατομικά σουφλέ τυριού

Μια γαλλική συνταγή που συνδυάζει την μπεσαμέλ με το σουφλέ! Ένα καταπληκτικό σουφλέ να το βλέπεις, να το μυρίζεις, να το γεύεσαι!

Γράφει: Matia Gr
Ατομικά σουφλέ τυριού

Ατομικά σουφλέ τυριού

Υλικά:

150γρ. τριμμένη γραβιέρα
400ml γάλα
60γρ. αλεύρι
60γρ. βούτυρο
5 αυγά
Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
1 πρέζα σόδα σε σκόνη
1 πρέζα πιπέρι
Λίγο βούτυρο ακόμη

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε καλά το γάλα. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά βαθιά πυρεξάκια και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας έτσι ώστε να κάνουμε μια μπεσαμέλ και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χωρίζουμε τα αυγά (τους κρόκους από τα ασπράδια). Χτυπάμε τα ασπράδια με την σόδα να γίνει μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπωλάκι χτυπάμε καλά τους κρόκους με το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ (πρέπει να έχει κρυώσει αρκετά) ανακατεύοντας πολύ καλά και προσθέτοντας και την τριμμένη γραβιέρα. Στη συνέχεια με απαλές κινήσεις βάζουμε και τη μαρέγκα και με αναδιπλώσεις την ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα φορμάκια μας έτσι ώστε να έχουν τουλάχιστον 4 εκατοστά απόσταση από την άκρη της φόρμας τους -σαν σουφλέ που είναι, οφείλει να φουσκώσει. Ψήνουμε για μισή ώρα (ίσως και λίγο ακόμη) και σερβίρουμε μέσα στα φορμάκια τα σουφλέ μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.