1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
6 αυγά
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
1 πρέζα αλάτι
Αλεύρι (όσο πάρει)
Καλαμποκέλαιο
Υλικά για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Υλικά για τη διακόσμηση:
Καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Κανέλα σκόνη
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά καλά και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το ούζο, το αλάτι και το γάλα. Κατόπιν προσθέτοντας σιγά σιγά αλεύρι, ζυμώνουμε με τα χέρια μας έως ότου πάρουμε μία ζύμη αφράτη που δεν κολλάει όμως στα δάχτυλά μας. Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη αυτή σε φύλλα, όχι πολύ λεπτά. Κόβουμε αυτά τα φύλλα σε κομμάτια με μαχαίρι ή το ειδικό ροδάκι που κάνει σχέδιο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο και όταν αυτό κάψει, ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του φύλλου και τα τηγανίζουμε μέχρι να ξανθύνουν και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Όταν περάσουν όλα τα φύλλα από το λάδι, τα αφήνουμε να στραγγίξουν ξανά σε καινούργιο χαρτί και εμείς ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, ένα φλιτζάνι νερό, το ξύλο της κανέλας, τη φλούδα του λεμονιού και το κουταλάκι με το χυμό λεμονιού. Μετά από πέντε λεπτά βρασμού αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα πέντε έως δέκα λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι μας. Κατόπιν και εν όσο το σιρόπι μας είναι ζεστό, βουτάμε για λίγο την κάθε δίπλα μέσα του και την τοποθετούμε πασπαλίζοντάς την με καρύδια και κανέλα σε μια πιατέλα.