Γόνδολες πιπεριάς γεμιστές με σπανάκι και τυριά .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γόνδολες πιπεριάς γεμιστές με σπανάκι και τυριά

Γόνδολες που δεν θα σας ταξιδέψουν στα κανάλια της Βενετίας αλλά στα κανάλια της νοστιμιάς και του καλού φαγητού!

Γράφει: Matia Gr
Γόνδολες πιπεριάς γεμιστές με σπανάκι και τυριά
Υλικά:

12 πιπεριές σχετικά μικρές
1 κούπα ρύζι
2 κούπες σπανάκι
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
1/2 κούπα τριμμένο σκληρό τυρί
1 συσκευασία τυρί κότατζ (cottage cheese)
Λίγο σκόρδο ξερό τριμμένο
Λίγη ρίγανη ξερή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές κάθετα στα δύο να γίνουν σαν γόνδολες. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα της σοτάρουμε το σπανάκι στη συνέχεια προσθέτουμε και αναμειγνύουμε την σάλτσα ντομάτας, το ρύζι, μισή κούπα από τα κίτρινα τυριά, όλο το τυρί κότατζ, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να σωταριστεί το σπανάκι και να λιώσουν τα τυριά. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα της κατσαρόλας και τις τοποθετούμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε κάθε πιπεριά με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και ψήνουμε μέχρι οι πιπεριές μας να μαλακώσουν και τα τυριά να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να σταθούν για λίγα λεπτά πριν τις σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!

Σημείωση: Εάν δεν έχουμε έτοιμη σάλτσα ντομάτας μπορούμε να φτιάξουμε χρησιμοποιώντας πασάτα ντομάτας (ντοματάκι), λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη κτλ). Την βράζουμε για λίγα λεπτά και είναι έτοιμη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.