Κρεμμυδόπιτα .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κρεμμυδόπιτα

Ετοιμάστε μια λαχταριστή κρεμμυδόπιτα, ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής αυτής! Ιδιαίτερα οι λάτρεις του κρεμμυδιού και του πράσου, πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσουν.

Γράφει: Matia Gr
Κρεμμυδόπιτα
Υλικά:

2 φύλλα κουρού
1/2 κιλό κρεμμύδια
4 πράσα
200γρ. μπέικον
250γρ. ρεγκάτο τριμμένο
150γρ. σκληροτύρι τριμμένο
3 αυγά
1 μικρή κρέμα γάλακτος (200ml)
Λίγο φρέσκο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φετούλες (όπως στην χωριάτικη σαλάτα). Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε φετούλες, το μπέικον σε κομματάκια και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο. Σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε το μπέικον. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα, και τα μαραίνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο κουρού. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε τα αυγά με το μείγμα των κρεμμυδιών και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τον δυόσμο φροντίζοντας να πάνε παντού. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο κουρού και το απλώνουμε ισόπαχα. Σκεπάζουμε και με το άλλο φύλλο, το ραντίζουμε με λίγο νερό ή ελαιόλαδο, το χαράζουμε επιφανειακά σε κομμάτια και ψήνουμε την κρεμμυδόπιτα στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.