Κροκέτες λαχανικών με σάλτσα κατσικίσιου γιαουρτιού, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κροκέτες λαχανικών με σάλτσα κατσικίσιου γιαουρτιού, από τον Γέροντα Παρθένιο

Κροκέτες λαχανικών με σάλτσα κατσικίσιου γιαουρτιού, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ  ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

5-6 πατάτες βρασμένες
250γρ. μανιτάρια
2 ξερά κρεμμύδια
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 καρότο
Άνηθο
Μαϊντανό
3 αυγά
300γρ. κεφαλοτύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Υλικά την σάλτσα γιαουρτιού:
200γρ. γιαούρτι κατσικίσιο
1 αγγούρι
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανό
Άνηθο
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Υλικά για το πανάρισμα και το τηγάνισμα:
Αυγά
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Υλικά για το σερβίρισμα:
Πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ τα μανιτάρια λίγα λίγα (δεν θέλουμε να λιώσουνε) και τα τσιγαρίζουμε σε καυτό τηγάνι χωρίς λάδι. Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια μας. Σε μια μπασίνα πολτοποιούμε τις πατάτες μας ενώ που και που ανακατεύουμε τα μανιτάρια μας στο τηγάνι. Μόλις πιουν τα ζουμάκια τους τα μανιτάρια μας, προσθέτουμε στο τηγάνι τα ξερά κρεμμύδια μας μέχρι να στεγνώσουν κι αυτά. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λαδάκι, το καρότο (τριμμένο) και τα φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε λεπτές ροδέλες) τσιγαρίζοντάς τα τα μέχρι να μαραθούν.
Εντωμεταξύ θα φτιάξουμε τη σάλτσα γιαουρτιού: Στο γιαούρτι μας προσθέτουμε το αγγούρι (τριμμένο) και το σκόρδο (επίσης τριμμένο). Βάζουμε μαϊντανό, άνηθο, λίγο ελαιόλαδο, λίγο πιπεράκι και ανακατεύουμε. Την βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν τα λαχανικά στο τηγάνι έχουν σωταριστεί καλά σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν έχουν κρυώσει, τα ρίχνουμε στη μπασίνα με τις πατάτες και προσθέτουμε μπόλικο άνηθο και μαϊντανό. Μέσα τους ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε αν χρειάζεται με αλάτι (εξαρτάται από το πόσο αλμυρό είναι το τυρί μας). Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για μια ώρα.
Όταν περάσει η ώρα αυτή, πλάθουμε σαν μικρά σουτζουκάκια, τις κροκέτες μας, με το κρύο μείγμα. Χτυπάμε τα αυγά για το πανάρισμα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει, πανάρουμε τις κροκέτες μας (πρώτα στο αυγό, μετά στο αλεύρι) και τις τηγανίζουμε λίγες λίγες για 5-7 λεπτά της ώρας.
Σερβίρουμε μαζί με την σάλτσα κατσικίσιου γιαουρτιού πασπαλίζοντας με λίγη γλυκιά πάπρικα.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.