Λουκουμαδάκια καρότου .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Λουκουμαδάκια καρότου

Πεντανόστιμα και λαχταριστά λουκουμαδάκια με γεύση καρότου… θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Γράφει: Matia Gr
Λουκουμαδάκια καρότου
Υλικά:

3/4 κιλού καρότα
400γρ. αλεύρι
200γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 πορτοκάλι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη και κανέλα (για το πασπάλισμα)
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βράζουμε σε νερό μαζί με μια πρέζα αλάτι και τη φλούδα ενός πορτοκαλιού. Μόλις γίνουν τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα. Πολτοποιούμε τα καρότα και τα κάνουμε πουρέ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και τους κρόκους των αυγών και φυλάμε τα ασπράδια για να τα κάνουμε μαρέγκα. Φτιάχνουμε την μαρέγκα και την προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα ανακατεύοντας μαλακά με ένα κουτάλι ή με μια σπάτουλα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα του κουταλιές από το μείγμα μας. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα τα λουκουμαδάκια καρότου. Αφαιρούμε από το τηγάνι τους λουκουμάδες και τους αραδιάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.