Λουκανικόπιτες με τυρί (ατομικές – 4 κομμάτια) .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Λουκανικόπιτες με τυρί (ατομικές – 4 κομμάτια)

Υλικά: 1/2 κιλό ζυμάρι 150 γραμμάρια ανθότυρο 150 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα 2 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης μεγάλα 2 κουταλιές σιμιγδάλι 1 αυγό 2 κουταλιές ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Για να δείτε πως φτιάχνουμε τοζυμάρι […]

Γράφει: Matia Gr
Λουκανικόπιτες με τυρί (ατομικές – 4 κομμάτια)
Υλικά:

1/2 κιλό ζυμάρι
150 γραμμάρια ανθότυρο
150 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
2 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης μεγάλα
2 κουταλιές σιμιγδάλι
1 αυγό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να δείτε πως φτιάχνουμε τοζυμάρι κάντε κλικεδώ. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε έτοιμο ζυμάρι από τον φούρνο της γειτονιάς σας, αρκεί να πάτε πρωί πρωί.

Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε το αυγό, μαζί με ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι. Λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και το προσθέτουμε μαζί με το κίτρινο τυρί στο αυγό. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λουκάνικα και τα προσθέτουμε και αυτά. Ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε το ζυμάρι και το δουλεύουμε μαζί με το σιμιγδάλι και το ελαιόλαδο. Κατόπιν το χωρίζουμε στα 4 και κάθε ένα από τα κομμάτια το ανοίγουμε σε φύλλο. Σε κάθε ένα από τα φύλλα αδειάζουμε το 1/4 της γέμισης και τα κλείνουμε καλά ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Ψήνουμε τις λουκανικόπιτές μας για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.