Μανιτάρια γεμιστά στο φούρνο, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μανιτάρια γεμιστά στο φούρνο, από τον Γέροντα Παρθένιο

Μανιτάρια γεμιστά στο φούρνο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

5 μεγάλα μανιτάρια
300γρ. ρύζι νυχάκι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 κρεμμύδια ξερά
2 κολοκύθια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Λίγο άνηθο
100γρ. τυρί τριμμένο
Λίγες μαύρες σταφίδες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει. Σε αυτό τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μας όλα μαζί. Κατόπιν ρίχνουμε και το σκορδάκι μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι μας, τις σταφίδες, το πελτέ, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά προσθέτουμε νεράκι καυτό μέχρι να βράσει λίγο το ρύζι μας, περίπου 5 λεπτά της ώρας. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Με τη γέμιση αυτή θα γεμίσουμε τα μανιτάρια μας. Βάζουμε πρώτα λίγη γέμιση κάτω στο ταψάκι μας και από πάνω τοποθετούμε τα γεμισμένα μανιτάρια μας. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 160 βαθμούς. Θα τα ψήσουμε για 25 λεπτά περίπου και τότε θα τους προσθέσουμε το τριμμένο τυρί μας από πάνω και θα τα ξαναβάλουμε στο φούρνο για ακόμα λίγο μέχρι να λιώσει το τυράκι μας.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.