Μελιτζάνες με ξινόχοντρο, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Μελιτζάνες με ξινόχοντρο, από τον Γέροντα Παρθένιο

Μελιτζάνες με ξινόχοντρο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Μελιτζάνες με ξινόχοντρο, από τον Γέροντα Παρθένιο
Μελιτζάνες με ξινόχοντρο από τον Γέροντα ΠαρθένιοΜελιτζάνες με ξινόχοντρο από τον Γέροντα Παρθένιο

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

3 μελιτζάνες τσακώνικες
300γρ. ξινόχοντρο τραχανά
2 κρεμμύδια ξερά
4 ντομάτες γινωμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Σπάμε τον ξινόχοντρο. Στο τηγάνι μας τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες που έχουμε κόψει σε σχετικά μικρά κομμάτια. Μαζί τους τσιγαρίζουμε και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μας, προσθέτοντας πιπεράκι. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε και το σκορδάκι μας ψιλοκομμένο κι αυτό. Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες μας τριμμένες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά τους οι ντομάτες. Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε τον τραχανά και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να απορροφήσει ο τραχανάς τα περισσότερα από τα υγρά του φαγητού μας και να μαγειρευτεί.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.