Μηλόπιτα ΚΑΙ για διαβητικούς, της Σοφίας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μηλόπιτα ΚΑΙ για διαβητικούς, της Σοφίας

Επειδή και οι διαβητικοί έχουν ψυχή, ετοιμάστε τους αυτό το γλυκό και θα σας ευγνωμονούν. Με μέτρο, όμως, έτσι; (το γλυκό όχι η ευγνωμοσύνη)!

Γράφει: Η Ματιά είσαι ΕΣΥ
Μηλόπιτα ΚΑΙ για διαβητικούς, της Σοφίας
Υλικά:

3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 ποτηράκι του κρασιού μούστος, πετιμέζι
150γρ. ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πλήρες
1 κουταλιά αλεύρι
Κανέλα
Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Στρώνουμε σε πυρεξάκι, περίπου είκοσι εκατοστά διάμετρο, το μήλο ραντισμένο με το μισό μούστο και πασπαλισμένο με κανέλα και λίγο χυμό λεμόνι. Στο μίξερ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, το γιαούρτι, λίγο από το μούστο και το αλεύρι να γίνουν ένα σώμα. Αν είναι πολύ νερουλό προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Απλώνουμε πάνω στα μήλα τη ζύμη (υπ’ όψιν κολλάει λίγο στα χέρια). Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε σπάτουλα, και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου είκοσι πέντε λεπτά ή έως ότου το επάνω μέρος αρχίσει να ψήνεται στο χρώμα του κέικ.
Το παραπάνω γλυκό το έφτιαξα τροποποιώντας μια άλλη μηλόπιτα που γίνεται όπως η προηγούμενη με τη διαφορά που η ζύμη έχει (αλεύρι 250γρ., μαργαρίνη 125γρ. και ζάχαρη 65γρ.), λόγω ενός διαβητικού φίλου που λαχτάρησε ένα γλυκό.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Σοφία Πανδή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.