Μπακαλιάρος γιαχνί .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Μπακαλιάρος γιαχνί

Υλικά: 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο 3 ντομάτες 2 κρεμμύδια 1 φλιτζάνι κρασί λευκό Λίγο μαϊντανό Λίγο άνηθο 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Ο μπακαλιάρος μας πρέπει να είναι φρέσκος. Τον καθαρίζουμε, τον κόβουμε […]

Γράφει: Matia Gr
Μπακαλιάρος γιαχνί
Υλικά:

1 1/2 κιλό μπακαλιάρο
3 ντομάτες
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ο μπακαλιάρος μας πρέπει να είναι φρέσκος. Τον καθαρίζουμε, τον κόβουμε σε φέτες και τον αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τον άνηθο και το μαϊντανό. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια μας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε ελαφρά σε αυτό τα κρεμμύδια μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κρασί, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο της ώρας. Κατόπιν προσθέτουμε τις φέτες του μπακαλιάρου και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλο ένα τέταρτο με σκεπασμένη την κατσαρόλα και χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.