Παραδοσιακά γεμιστά στο γιουβέτσι .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Παραδοσιακά γεμιστά στο γιουβέτσι

Έχετε δοκιμάσει γεμιστά στο γιουβέτσι; Αν όχι, ετοιμάστε την συνταγή που σας προτείνουμε με την πρώτη ευκαιρία και είναι σίγουρο ότι θα την φτιάχνετε κατόπιν, συχνά πυκνά

Γράφει: Matia Gr
Παραδοσιακά γεμιστά στο γιουβέτσι
Υλικά:

1 ποτήρι του νερού ρύζι
1/2 κιλό κιμά
6 ντομάτες μέτριες
6 πιπεριές μέτριες
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
Ρίγανη
Δυόσμο
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κρεμμύδια και το περιεχόμενο των ντοματών μαζί με το δυόσμο και τον μαϊντανό, με το λάδι κι ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι και τα βάζουμε να τσιγαριστούν. Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε το ρύζι, το κιμά κι ένα ποτήρι νερό. Τα βάζουμε στην φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να τελειώσει το νερό. Μετά ρίχνουμε λίγη ρίγανη, λίγο πιπέρι και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο κεραμικό σκεύος, προσθέτοντας δύο φλυτζάνια νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σερβιρουμε τα γεμιστά με κιμά κι απολαμβάνουμε την μοναδική γεύση της ελληνικής παράδοσης.

Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.