Πέρκα Δεριγνύ, της Χριστίνας .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Πέρκα Δεριγνύ, της Χριστίνας

Η Χριστίνα Ν. μας έστειλε μια συνταγή που πραγματικά θα “απογειώσει” το κατεψυγμένο φιλέτο πέρκας. Δοκιμάστε την και θα την θυμηθείτε

Γράφει: Matia Gr
Πέρκα Δεριγνύ, της Χριστίνας
Υλικά:

2 μεγάλα φιλέτα πέρκας ή 4 μικρά
Αλεύρι για το τηγάνισμα
2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
Το χυμό 2 λεμονιών
2 φύλλα δάφνη
Λίγο δεντρολίβανο ή θυμάρι
Ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
1 κύβο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε να ροδίσουν και από τις δυο μεριές ομοιόμορφα χωρίς να καούν. Κατόπιν σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά μας. Σε μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό διαλύουμε ένα κύβο λαχανικών και προσθέτουμε και την μουστάρδα. Το ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά στο τηγάνι. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για 5 – 7 λεπτά. Συνοδεύεται το ψάρι μας τέλεια με ανάμεικτα λαχανικά στον ατμό ή οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα σας αρέσει.
Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Ν. και την ευχαριστούμε πολύ.

  Κοτόσουπα σπέσιαλ, της Δήμητρας
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.