2 κούπες πλιγούρι
1/4 κιλού γαρίδες καθαρισμένες
1/4 κιλού μύδια καθαρισμένα
2 κούπες κρασί λευκό
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1 φακελάκι κουκουνάρι
1 κουτάλι σόγια σως
Λίγη κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο άνηθο για γαρνιτούρα
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και τα κρεμμύδια καρέ. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το πλιγούρι μαζί με τη μία κούπα κρασί να μουσκέψει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το υπόλοιπο κρασί, τη σόγια σως και τα μύδια αφήνοντάς τα να βράσουν για ένα τέταρτο της ώρας. Κατόπιν προσθέτουμε τις σταφίδες, τις γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα πέντε λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το μουσκεμένο πλιγούρι μαζί με το κρασί του, δύο κούπες βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για δεκαπέντε λεπτά ακόμη μέχρι να γίνει το πλιγούρι μας. Σερβίρουμε το πιλάφι θαλασσινών με πλιγούρι ζεστό πασπαλίζοντάς το με λίγο άνηθο.