Πίτσα με θαλασσινά .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πίτσα με θαλασσινά

Να μια πίτσα που μυρίζει θάλασσα και καλοκαίρι. Φτιάξτε την, και απολαύστε την με ουζάκι και καλή παρέα!

Γράφει: Matia Gr
Πίτσα με θαλασσινά
Υλικά:

1 βάση πίτσας ιταλική (λεπτή και τραγανή)
10 γυαλιστερές
10 μύδια
Τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο φρέσκο δυόσμο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι για την βάση της πίτσας μας, φτιάχνοντας μισή δόση από την συνταγή που μπορείτε να δείτε εδώ!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα όστρακά μας. Τα αραδιάζουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στον φούρνο για δύο-τρία λεπτά μέχρι να αρχίσουν ν’ ανοίγουν λίγο. Αν κάποιο δεν ανοίξει το πετάμε. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τους αφαιρούμε το όστρακο και φυλάμε το περιεχόμενο μαζί με λίγο από το χυμό τους σε ένα μπωλάκι.
Παίρνουμε την ζύμη για την πίτσα μας την τοποθετούμε σε ένα ταψί για πίτσα και την αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της. Στρώνουμε την μοτσαρέλα και πάνω βάζουμε τις γυαλιστερές και τα μύδια ραντίζοντάς τα με λίγο από το ζουμί τους και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο. Ψήνουμε την πίτσα μας στους 175 βαθμούς και την απολαμβάνουμε με ουζάκι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.