Πολίτικο Μυδοπίλαφο, της γιαγιάς Βούλας .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πολίτικο Μυδοπίλαφο, της γιαγιάς Βούλας

Το πολίτικο μυδοπίλαφο που μαγείρευε η γιαγιά Βούλα καθώς και η μαμά Βούλα.

Γράφει: Η Ματιά είσαι ΕΣΥ
Πολίτικο Μυδοπίλαφο, της γιαγιάς Βούλας
Υλικά:

1 κιλό μύδια φρέσκα με το κέλυφος
1 σακουλάκι μύδια καθαρισμένα φρέσκα
1/2 κιλό πληγούρι χοντροκομμένο
2 φρέσκες ντομάτες
1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (κοφτό ή λιγότερο αν δεν το θέλουμε καυτερό)
3 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και τρίβουμε καλά τα μύδια που έχουν κέλυφος. Τραβάμε την τριχούλα που έχουν τα περισσότερα. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό: όσα επιπλέουν είναι μπαγιάτικα και τα πετάμε. Όταν τραβάμε την κλωστούλα καταλαβαίνουμε όποια έχουν χώμα τα οποία και πετάμε.
Τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο μας τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκορδάκι. Ξεπλένουμε σε ένα τρυπητό το πληγούρι και το τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια. Εν συνεχεία ρίχνουμε τα μύδια με το κέλυφος, το αλάτι (να ‘ναι λίγο γιατί βγάζουν αλμύρα) και το μπούκοβο. Ρίχνουμε 2-3 φλυτζάνια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για κανένα τέταρτο. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα καθαρισμένα μύδια (τα οποία έχουμε ξεπλύνει και ελέγξει για τυχόν υπολείμματα κελύφους) τα αφήνουμε να τραβήξουν όλα τα υγρά ανακατεύοντας και στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό ενός λεμονιού.

Την πολίτικη αυτή συνταγή μαγείρευε η γιαγιά Βούλα καθώς και η μαμά Βούλα.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.