Σέσκουλα με φασόλια χάντρες, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σέσκουλα με φασόλια χάντρες, από τον Γέροντα Παρθένιο

Σέσκουλα με φασόλια χάντρες, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Γράφει: Matia Gr
ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣΕΣΚΟΥΛΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

3 μάτσα σέσκουλα
1 πακέτο φασόλια χάντρες (μπαρμπούνια)
2 ξερά κρεμμύδια
4-5 σκόρδα
5-6 μικρές ντομάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Τυρί φέτα ή ξυνομυζήθρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βράζουμε για δέκα λεπτά τα φασόλια μας. Κόβουμε τις ντομάτες μας σε μικρά κομματάκια. Το ίδιο θα κάνουμε με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μας. Σουρώνουμε τα φασόλια μας και στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει. Τσιγαρίζουμε σε αυτό, μαζί, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε κατόπιν μέσα τα σέσκουλά μας, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν τα χόρτα μας. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν. Κατόπιν ρίχνουμε τα φασόλια μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει ένα δεκάλεπτο και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν δεν είναι ημέρα νηστείας, τυρί φέτα ή ξυνομυζήθρα.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.