Σως ροδιού .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σως ροδιού

Σως ροδιού για χαλβά σιμιγδαλένιο (για μια επίσημη παρουσίαση). Εάν μέσα στη Σαρακοστή έχουμε κάποια γιορτή και θέλουμε να προσφέρουμε στους φιλοξενούμενούς μας ένα νηστίσιμο χαλβά σιμιγδαλένιο, ισάξιο ενός γλυκού αρτύσιμου, τότε σας προτείνουμε τον συγκεκριμένο χαλβά να τον συνοδεύετε με μία φανταστική σως ροδιού. Την σως ροδιού μπορείτε να την παρασκευάσετε όποτε θέλετε (είτε μαζί με τον χαλβά είτε χωριστά μετά από ώρες ή και την επόμενη ημέρα).

Σως ροδιού

Η συνταγή αυτή είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Δημοσιεύθηκε στην ομάδα “ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ”!
Μην παραλείψετε να δείτε και το blog του Πατέρα Χριστόδουλου “Βασιλίνος”!

Υλικά:

300γρ. χυμός ροδιού (είναι περίπου 3 ρόδια μεγάλα)
350γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
3 κ.γλ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Σ’ ένα κατσαρολάκι -που το βάζουμε σε φωτιά μέτριας έντασης- ρίχνουμε τον χυμό του ροδιού, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Βράζουμε το μίγμα για 6 λεπτά. Σε λίγο χυμό ροδιού που κρατάμε και στον χυμό λεμονιού λιώνουμε το κορν φλάουρ, το προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά συνεχώς. Μόλις η σάλτσα δέσει, την αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (για 2-3 ώρες), ώστε να δέσει καλά. Μετά περιχύνουμε τον χαλβά μας, γαρνίροντας με καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης, ακόμη και με σπόρους ροδιού και πασπαλίζουμε με κανέλα (μπορούμε να σερβίρουμε και μετά από 3-4 ημέρες∙ δεν παθαίνει τίποτα το γλύκισμα, αρκεί να διατηρείται σε δροσερό μέρος).
Επειδή και γι’ αυτήν τη σως πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι η ποιότητα γεύσης διαφέρει από ρόδι σε ρόδι, καλό είναι –σε περίπτωση που είναι πολύ ξινά- να ρυθμίσουμε κατά το βράσιμο την ένταση του ξινού στο επιθυμητό.

Τη συνταγή του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου, για τον σιμιγδαλένιο χαλβά, μπορείτε να τη δείτε κάνοντας κλικ εδώ!

Η συνταγή αυτή είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Δημοσιεύθηκε στην ομάδα “ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ”!
Μην παραλείψετε να δείτε και το blog του Πατέρα Χριστόδουλου “Βασιλίνος”!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.