Σουφλέ μελιτζάνας, του Δημήτρη Χίλιου .: Διασήμων .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σουφλέ μελιτζάνας, του Δημήτρη Χίλιου

Είπα να μεγαλουργήσω απόψε, προς παραμυθίαν. Γιατί η φτώχεια, η κλεισούρα, η τήρηση των μέτρων, ο φόβος και η μοναξιά, θέλουν καλοπέραση. Ανασκουμπώθηκα και… έτοιμο το σοφλάν μελιτζάνας. Έχουμε και λέμε.

Γράφει: Δημήτρης Χίλιος
Σουφλέ μελιτζάνας, του Δημήτρη Χίλιου
Υλικά:

Μελιτζάνες
Κίτρινα τυριά τριμμένα
Ντομάτες
Σκόρδο
Δυόσμο
Γιαούρτι
Αυγά

Εκτέλεση:

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις στρώνουμε στο πυρέξ. Τρία στρώματα και ανάμεσα σκορπάμε κίτρινο τυρί τριμμένο. Αρκετό, όχι τσιγκουνιές. Παράλληλα φτιάχνουμε μια σάλτσα σκόρδο, δυόσμος και ντομάτα, που την απλώνουμε αποπάνω. Κατόπιν αποφεύγοντας κρέμες γάλακτος και μπεσαμέλ (το γάλα στις ηλικίες αυτές που δεν λέγονται ενοχλεί) φτιάχνουμε ένα μείγμα γιαούρτι με δυο αυγά, τα χτυπάμε και τα απλώνουμε πάνω πάνω. Και μετά στον φούρνο για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Μικρά μυστικά:
Οι μελιτζάνες να είναι σφιχτές. Αν θέλουμε τις ξεπικρίζουμε στο νερό. Αν θέλουμε να μην πιούν πολύ λάδι, προ τηγανίσματος τις ραντίζουμε με αλεύρι.
Απόψε χρησιμοποίησα 5 μέτριες μελιτζάνες, 3 ντομάτες γινομένες 5 σκελίδες σκόρδο και δυόσμο δεν είχα φρέσκο, έβαλα ξερό. Ένα μεγάλο γιαούρτι των 750 γρ. και δυο αυγά.
Αυτάααααα!

Την συνταγή αυτή μας έδωσε ο συγγραφέας Δημήτρης Χίλιος τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.