Τηγανητά μύδια .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Τηγανητά μύδια

Ουζομεζές πρώτης τάξεως, τα τηγανητά μύδια. Δοκιμάστε την συνταγή και απολαύστε τα με καλή παρέα και φυσικά… ουζάκι με πάγο!

Γράφει: Matia Gr
Τηγανητά μύδια
Υλικά:

1 κιλό φρέσκα καθαρισμένα μύδια
1 κούπα φάριν απ
2 αυγά
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι φάριν απ, λίγο αλάτι και λίγο νερό ώστε το μείγμα μας να γίνει ένα πηχτό κουρκούτι. Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Βγάζουμε τα μύδια από το σακουλάκι τους και τα αφήνουμε να στραγγίξουν εντελώς. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει και βουτάμε ένα ένα τα μύδια στο κουρκούτι και τα τοποθετούμε στο τηγάνι. Τα αφήνουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τους και τα αφήνουμε να στραγγίξουν το περιττό λάδι σε απορροφητικό χαρτί.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.