Τραχανάς παραδοσιακός με μανιτάρια, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τραχανάς παραδοσιακός με μανιτάρια, από τον Γέροντα Παρθένιο

Τραχανάς παραδοσιακός με μανιτάρια, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΤΡΑΧΑΝΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

500γρ. τραχανά ξινό
500γρ. μανιτάρια διάφορα
2 ξερά κρεμμύδια
4-5 σκελίδες σκόρδο
4-5 καρότα
3 ντομάτες
Ζωμό λαχανικών όσο πάρει
Ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας. Μέχρι να ζεσταθεί καλά το λάδι, κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φέτες. Τα ρίχνουμε στο λάδι και τα τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα κρεμμύδια μας επίσης σε φέτες. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και συνεχίζοντας το τσιγάρισμα. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια διαχωρίζοντας τις ροδέλες με τα χέρια μας. Προσθέτουμε και τα σκόρδα κομμένα σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε και μόλις τσιγαριστούν και τα κρεμμύδια μας, βάζουμε τις ντομάτες τριμμένες, ζωμό και λίγο πιπέρι. Αφού έχουν βράσει τα λαχανικά μας, ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύοντας προσθέτουμε ζωμό όπως κάνουμε στο ριζότο. Τέλος ρίχνουμε και λίγο αλατάκι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.