Ντομάτες ψητές

Ντομάτες ψητές

Ντομάτες ψητές

Νόστιμες, ελαφρά αλατισμένες, ψητές στο φούρνο ντομάτες πομοντόρια. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε παντού: σε σάντουιτς, σαλάτες, σαν συνοδευτικό, στο φαγητό. Δοκιμάστε τις!

Ντομάτες ψητές

Υλικά:

15-20 ντομάτες πομοντόρια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες μας και τις κόβουμε στη μέση. Βγάζουμε τους σπόρους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ραντίζουμε ή αλείφουμε πάνω του ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τα μυρωδικά μας και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνειά του με αλάτι. Στρώνουμε τις ντομάτες πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και αλάτι. Ψήνουμε για μια δυό ώρες στους 150 βαθμούς μέχρι να φαίνονται οι ντομάτες μας ξερές εξωτερικά αλλά να παραμένουν ελαφρά υγρές στο κέντρο τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment