Ρεβανί ή Ραβανί το ακαταμάχητο

Last modified date

Ρεβανί ή Ραβανί το ακαταμάχητο

Ρεβανί ή Ραβανί το ακαταμάχητο

Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή αυτή και θα απολαύσετε ένα από τα πιο γευστικά ραβανί της ζωής σας!

Υλικά:

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό (ψιλό απαραιτήτως)
1 κούπα φάριν απ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
3 αυγά
1/2 κούπα βούτυρο
2 κουταλάκια baking powder
Ξύσμα μισού λεμονιού
Υλικά για το σιρόπι:
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το φάριν απ, το μπέικιν και τα ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν καλά. Παίρνουμε τα αυγά και ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε με το μίξερ χειρός την ζάχαρη με το βούτυρο. Κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα πολύ αφράτο μείγμα. Στην συνέχεια -συνεχίζοντας να τα δουλεύουμε με το μίξερ- προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, το μείγμα του αλευριού με το σιμιγδάλι και το μπέικιν και το γάλα (καλό είναι το μείγμα του αλευριού και το γάλα να τα ρίχνουμε σιγά σιγά και εναλλάξ). Σε ένα άλλο μπωλάκι θα χτυπήσουμε τα ασπράδια των αυγών με λίγες σταγόνες λεμονιού και όταν αυτά σχηματίσουν μαρέγκα θα τα ρίξουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας απαλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε το μείγμα μας για τρία τέταρτα της ώρας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μέχρι να ψηθεί το ραβανί μας, θα ετοιμάσουμε το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει. Για να φτιάξουμε το σιρόπι μας, ρίχνουμε τα υλικά του σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν (ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα) για περίπου 10 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί το ραβανί, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

2 Σχόλια

  1. Θεωρώ ότι υπάρχει μία μεγάλη ατέλεια στο web site.
    Δεν δίνεται την δυνατότητα σε κανέναν να εκτυπώσει την συνταγή και να την πάρει μαζί του στην κουζίνα… ή ακόμα και να την φυλάξει μέσα σε ένα βιβλίο (αρχείο)

  2. Το τελευταίο από τα κουμπάκια κοινοποίησης, αυτό με το σύμβολο του εκτυπωτή, κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα. Επίσης πάντα υπάρχει η δυνατότητα να εκτυπώσετε όποια σελίδα σας ενδιαφέρει χρησιμοποιώντας την ανάλογη εντολή από τον browser σας. Ευχαριστούμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment