Ρυζοκροκέττες, της Ελένης .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Ρυζοκροκέττες, της Ελένης

Σας έχει περισσέψει πιλάφι και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Φτιάξτε με αυ
τό θαυμάσιες ρυζοκροκέττες με την συνταγή που μας έστειλε η Ελένη Μαργελλου

Γράφει: Matia Gr
Ρυζοκροκέττες, της Ελένης
Υλικά:

2 κούπες ρύζι γλασέ βρασμένο καλά (αν σας έχει περισσέψει πιλάφι είναι ιδανικό!)
1 κούπα τυρί τριμμένο (σκληρό κεφαλοτύρι)
Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Άνηθος ψιλοκομμένος
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αυγό
Λίγο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια πάπρικα
1 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
1 κουταλάκι λεμονοπίπερο
Φρυγανιά τριμμένη
Σογιέλαιο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά φροντίζοντας να πετύχουμε ένα μέτριο μείγμα. Δίνουμε σχήμα στις κροκέττες και έπειτα περνάμε μια-μια σε φρυγανιά τριμμένη. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν αρκετή ώρα, να πάρουν γεύση αλλά και να μην διαλυθούν στο τηγάνισμα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Τρώγονται και ζεστές και κρύες. Καλή σας όρεξη!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.