Σαλάτα με λευκή και κόκκινη κινόα, με ψιλοκομμένα λαχανικά και κρέμα βαλσαμικού με μηλόξιδο, του Αλέξανδρου Παπανδρέου .: Διασήμων .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σαλάτα με λευκή και κόκκινη κινόα, με ψιλοκομμένα λαχανικά και κρέμα βαλσαμικού με μηλόξιδο, του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Η συνταγή αυτή συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο “Μαγειρεύω ζωγραφίζω χαλαρώνω”, του Αλέξανδρου Παπανδρέου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Γράφει: Η Ματιά είσαι ΕΣΥ
Σαλάτα με λευκή και κόκκινη κινόα, με ψιλοκομμένα λαχανικά και κρέμα βαλσαμικού με μηλόξιδο, του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά – Χρόνος βρασίματος: 9-10 λεπτά – Για 4 άτομα

Υλικά:

200 γραμμάρια λευκή κινόα
200 γραμμάρια κόκκινη κινόα
40 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 κολοκυθάκι
1 μικρό αγγούρι
1 φινόκιο
3-4 ραπανάκια
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 κουταλιές δυόσμος ψιλοκομμένος
50 ml ελαιόλαδο
40 γραμμάρια κρέμα βαλσαμικού με μηλόξιδο
150 γραμμάρια Arla φρέσκο τυρί κρέμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε τη λευκή και την κόκκινη κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τη λευκή και την κόκκινη κινόα, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπάσει και να καλύψει την κινόα περίπου 2 δάχτυλα και προσθέτετε το βούτυρο και το αλάτι. Βράζετε την κινόα για 9-10 λεπτά.
Όση ώρα βράζει η κινόα, σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το κολοκυθάκι, το αγγούρι, το φινόκιο και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το κόκκινο κρεμμύδι. Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού με μηλόξιδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν η κινόα είναι έτοιμη, τη σουρώνετε και την κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό. Προσθέτετε και την κινόα στο μπολ με τα λαχανικά, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με μικρές κουταλιές φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω.

Η συνταγή αυτή συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο “Μαγειρεύω ζωγραφίζω χαλαρώνω”, του Αλέξανδρου Παπανδρέου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Δείτε τις εντυπώσεις μας από την ανάγνωσή του, κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.