Κολοκυθόπιτα

Κολοκυθόπιτα

Μπήκε στην ζωή μας πριν λίγο καιρό και από τότε το σπίτι μας γεμίζει, συχνά πυκνά, από την γαργαλιστική της μυρωδιά. Δοκιμάστε την και είμαστε σίγουροι ότι θα την εντάξετε κι εσείς στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα λιχουδιών

Υλικά:

2 1/2 κιλά κολοκύθια
1 1/2 κούπα αλεύρι
1 λίτρο γάλα
6 αυγά
2 κούπες τραχανά γλυκό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κιλό περίπου τυρί φέτα
Φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο κασέρι τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια μας στο χοντρό του τρίφτη (το οβάλ), τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν σε σουρωτήρι. Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα σε αυτό αφήνουμε τον τραχανά να μουσκέψει. Αφήνουμε τόσο τον τραχανά να μουσκέψει όσο και τα κολοκυθάκια να στραγγίξουν για μισή ώρα τουλάχιστον. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με πιπέρι. Προσθέτουμε το στραγγισμένο κολοκύθι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τον τραχανά, το αλεύρι, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Τρίβουμε την φέτα και την βάζουμε στο μείγμα ανακατεύοντας καλά. Θα πρέπει να έχουμε ένα μείγμα παχύρρευστο. Αν μας φανεί πολύ σφιχτό περιμένουμε λίγο γιατί βγάζει λίγα υγρά ακόμη και αν παραμένει προσθέτουμε ελάχιστο γάλα ακόμη ή νερό. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε πάνω του λίγη τριμμένη φρυγανιά. Στρώνουμε μέσα στο ταψί το μείγμα, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε αέρα για μισή ώρα περίπου. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ένα τέταρτο της ώρας περίπου. Δοκιμάζουμε την κολοκυθόπιτά μας αν έχει ψηθεί και την απολαμβάνουμε το ίδιο καλά ζεστή ή κρύα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment