Ρολό κολοκύθας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Ρολό κολοκύθας

Μια νόστιμη φθινοπωρινή συνταγή για γλυκό ρολό κολοκύθας που ετοιμάζεται χωρίς πολλά πολλά και απολαμβάνεται με χαμόγελα ευχαρίστησης!

Γράφει: Matia Gr
Ρολό κολοκύθας

Ρολό κολοκύθας

Υλικά:

1 κούπα κολοκύθα πολτοποιημένη
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας αλεύρι
3 αυγά
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια κανέλα
Υλικά για τη γέμιση:
3/4 κούπας άχνη ζάχαρη
250γρ. cream cheese
1 βανίλια
Υλικά για το γαρνίρισμα:
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, την κολοκύθα και τον χυμό του λεμονιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μαγειρική σόδα και την κανέλα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα των αυγών. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πάνω του απλώνουμε ισόπαχα το μείγμα μας. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει γύρω από τις άκρες του. Πασπαλίζουμε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας (με κατάλληλες διαστάσεις) με άχνη ζάχαρη και πάνω της αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι της κολοκύθας. Τυλίγουμε ρολό προσεκτικά το παντεσπάνι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, έτσι τυλιγμένο καθώς είναι. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα υλικά της γέμισης δηλαδή το κριμ τσιζ, την βανίλια και την άχνη ζάχαρη. Ξετυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι κολοκύθας και απλώνουμε ισόπαχα πάνω του την γέμιση με το τυρί κρέμα. Ξανατυλίγουμε σε ρολό και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Το ρολό κολοκύθας μας είναι έτοιμο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.