Τυρόπιτα – Στριφτόπιτα, της Παρασκευής

Τυρόπιτα – Στριφτόπιτα, της Παρασκευής

Αφρατή στριφτή πεντανόστιμη τυρόπιτα, είναι το αποτέλεσμα αυτής την συνταγής που μας έστειλε η Παρασκευή!

Υλικά:

2 πακέτα χοντρό φύλλο για πίτες
1 κιλό τυρί φέτα Βαλμά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί. Απλώνουμε κάθε φύλλο, το ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι και ρίχνουμε απ’ τη μια άκρη ως την άλλη τυρί θρυμματισμένο και το τυλίγουμε όπως την στριφτόπιτα, ώστε να γίνει μασούρι. Το τοποθετούμε κυκλικά στο ταψί. Έτσι κάνουμε σε όλα τα φύλλα και όταν τελειώσει ρίχνουμε πάνω ένα λίτρο φρέσκο γάλα. Την ψήνουμε στην ένδειξη με τον αέρα στους 240 βαθμούς. Σε 30 με 40 λεπτά είναι έτοιμη και αφράτη.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment