Μπιφτέκια για χάμπουργκερ

Μπιφτέκια για χάμπουργκερ

Φύγετε μακριά από το ψυγείο με τα κατεψυγμένα στο σούπερ μάρκετ. Ακολουθήστε τη συνταγή και θα έχετε λαχταριστά μπιφτέκια για να φτιάξετε τα σπιτικά χάμπουργκερ σας.

Υλικά:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
1 φέτα ψωμιού τριμμένη σε ψίχα
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Ρίγανη ή θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μας προσθέτοντας λίγη φρυγανιά εάν αυτό χρειάζεται. Μοιράζουμε το μείγμα στα 5 και πλάθουμε 5 μπιφτέκια για χάμπουργκερ. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο γυρίζοντας να ψηθούν και από τις δύο πλευρές τους.