Ματιά

Τας κεμπάπ στη γάστρα

Το τας κεμπάπ είναι έτσι κι αλλιώς ένας εξαιρετικός τρόπος μαγειρέματος του κρέατος. Αν τώρα τον συνδυάσετε με το ψήσιμο σε γιουβέτσι, τα αποτελέσματα είναι απολαυστικότατα

Τας κεμπάπ στη γάστρα

Υλικά:

2 κιλά κρέας μοσχάρι ή αρνί
4 ώριμες ντομάτες σε κύβους
1 κρεμμύδι μεγάλο
4 πιπεριές ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Μοσχοπίπερο
2 φύλλα δάφνη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομματάκια και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας. Στο γιουβέτσι μας βάζουμε το μοσχάρι ή το αρνί, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη δάφνη, το μοσχοπίπερο, τον μαϊντανό και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για τρεις ώρες στους 200 βαθμούς.
Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεατικά

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;