Ματιά

Πένες με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια εξαιρετική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία. Λαχταριστές πένες με κοτόπουλο και μανιτάρια… να τρώει η μάνα και του παιδιού… να δίνει πιο πολύ γιατί είναι καλομάνα!

Γράφει: Matia Gr
Πένες με κοτόπουλο και μανιτάρια
Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά πένες
250γρ. κοτόπουλο φιλέτο
300γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 1/2 λίτρο γάλα
1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα λιαστές ντομάτες
1 1/2 κούπα τυρί προβολόνε τριμμένο
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο ώστε να είναι λίγο πιο σκληρά από αλντέντε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε εκεί καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά, το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τη λιαστή ντομάτα, κόβουμε σε φετάκια τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το αλεύρι και το σκόρδο και τα κάνουμε μπεσαμέλ προσθέτοντας σταδιακά καυτό το γάλα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη λιαστή ντομάτα, το τυρί προβολόνε και τη μισή ποσότητα από την παρμεζάνα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο πυρέξ και απλώνουμε τις πένες και το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα, αφήνουμε να σταθεί για πέντε-δέκα λεπτά και σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα