Γιουβέτσι .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Γιουβέτσι

Γιουβέτσι! Μία λέξη, ένα φαγητό, χιλιάδες αναμνήσεις και αρώματα. Ένα από τα διαχρονικά κυριακάτικα μαμαδίστικα φαγητά της ελληνικής οικογένειας!

Γράφει: Matia Gr
Γιουβέτσι
Υλικά:

1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
1 κιλό μοσχάρι σε μικρά κομμάτια
6 ντομάτες
2 κρεμμύδια
Μπαχάρι, κανέλα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Επίσης ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το κρέας, τα μπαχαρικά, λίγο λάδι και ένα ποτήρι νερό και τα ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 250 βαθμούς. Μόλις ροδοψηθεί το κρέας, προσθέτουμε 3 ποτήρια καυτό νερό, το κριθαράκι και λίγο ακόμη λάδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου το κριθαράκι βράσει και απορροφήσει όλο το ζουμί. Όταν σερβίρουμε το φαγητό μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. Εναλλακτικά μπορούμε αντί για πυρέξ να χρησιμοποιήσουμε μικρά πήλινα ατομικά γιουβετσάκια και να σερβίρουμε το φαγητό μας μέσα σε αυτά. Η αναλογία ανάμεσα στο κριθαράκι και στο νερό που προσθέτουμε στην τελική φάση είναι: ένα μέρος κριθαράκι και ενάμιση μέρος νερό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.