Καρυδόπιτα, της Ματούλας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Καρυδόπιτα, της Ματούλας

Η Ματούλα Μεντή, από το Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, μας έστειλε μια καταπληκτική συνταγή για καρυδόπιτα. Δοκιμάστε την

Γράφει: Matia Gr
Καρυδόπιτα, της Ματούλας
Υλικά:

2 φλιτζάνια λάδι (καλαμποκέλαιο)
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
2 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
10 αυγά
2 φακελάκια baking powder
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 βανίλια
Υλικά για το σιρόπι:
5 φλιτζάνες νερό
4 φλιτζάνες ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια λάδι (καλαμποκέλαιο) και μετά τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, τα οποία τα ανακατεύουμε και με το χέρι. Κατόπιν ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη και ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα 2 φακελάκια baking powder και ανακατεύουμε. Αφού έχουμε βάλει σε ένα ποτήρι το κονιάκ και ρίξουμε μέσα 1/2 κουταλάκι σόδα, 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο, 1 βανίλια τα ρίχνουμε στο μπωλ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε μέσα και τα 2 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί, το οποίο έχουμε λαδώσει πρώτα. Ο φούρνος προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς καθ’ όλη την διάρκεια της παρασκευής. Χρειάζεται λιγότερο από 1 ώρα ψήσιμο.

Για το σιρόπι:
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα 5 ποτήρια νερό και τα 4 φλιτζάνια ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν. Από την στιγμή που θα χοχλάζει το νερό χρειάζονται 7 λεπτά.

Τέλος μόλις ψηθεί το γλυκό ρίχνουμε όλο το σιρόπι να το απορροφήσει που θα είναι ζεστό και το πασπαλίζουμε με καρύδι.
Καλή επιτυχία!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ματούλα Μεντή, από το Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, και την ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.