Κεφτεδάκια .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κεφτεδάκια

Υλικά: 1/2 κιλό κιμά 2 κρεμμύδια 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί 2 σκελίδες σκόρδο 1 αυγό Λίγο ξύδι Δυόσμο Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Αλεύρι Εκτέλεση: Σ’ ένα μπωλ μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί με λίγο νερό και […]

Γράφει: Matia Gr
Κεφτεδάκια
Υλικά:

1/2 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
Λίγο ξύδι
Δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλεύρι

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπωλ μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί με λίγο νερό και το στίβουμε καλά. Σ’ ένα άλλο μπωλ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, λίγο λάδι, το ψωμί σε τρίμματα και το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δυόσμο και τα ανακατεύουμε ξανά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια κι αν θέλουμε για να τηγανιστούν πιο εύκολα τα πιέζουμε ελαφρά ανάμεσα σε δυο δάχτυλα ώστε να μην είναι εντελώς στρογγυλά. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο γυρίζοντάς τα και απ’ την άλλη πλευρά για να ροδοψηθούν. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το επιπλέον λάδι και τα σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.