Κρέμα εύκολη με άρωμα πορτοκάλι .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κρέμα εύκολη με άρωμα πορτοκάλι

Εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική αυτή η κρέμα είναι ιδανική στο να διώχνει μακριά κάθε λιγουρίτσα που απειλεί την οικιακή μας χαλάρωση!

Γράφει: Matia Gr
Κρέμα εύκολη με άρωμα πορτοκάλι
Υλικά:

1 λίτρο γάλα
8 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
5 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Πλένουμε το πορτοκάλι και με τον τρίφτη του τυριού παίρνουμε το ξύσμα από την επιφάνεια της φλούδας του. Κατόπιν το στύβουμε και κρατάμε το χυμό του, σουρώνοντας τον σε ψιλό σουρωτήρι. Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας μας ανεβάζοντας τη φωτιά στο δυνατό. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε όλα μας τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι. Μόλις χλιάνει το μίγμα, κατεβάζουμε το μάτι στα 2/3 της δύναμης του, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας (δεν θα πάρει πάνω από 8-10 λεπτά της ώρας). Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε σε πιατάκια ή μπωλάκια και μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.