Μακαρονάκι κοφτό με ελιές .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Μακαρονάκι κοφτό με ελιές

Μια εύκολη καλοκαιρινή και πεντανόστιμη μακαρονάδα που θα σας αναγκάσει να φάτε και δεύτερο πιάτο…

Γράφει: Matia Gr
Μακαρονάκι κοφτό με ελιές
Υλικά:

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι (500γρ.)
150γρ. τυρί φέτα
1 χούφτα ελιές
1 1/2 κονκασέ
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο βασιλικό
Λίγη ρίγανη
Λίγη κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξεκουκουτσιάζουμε τις ελιές και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Θρυμματίζουμε την φέτα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που μπορείτε να δείτε εδώ!
Σε μία κατσαρολίτσα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει, σωτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κονκασέ, το αλατοπίπερο, το βασιλικό και την κανέλα. Αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας σε πιάτα και πριν ρίξουμε από πάνω τους την σάλτσα, αναμιγνύουμε μέσα της τη φέτα, τη ρίγανη και τις ελιές.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.