Μελιτζάνες φέτες skyscraper .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μελιτζάνες φέτες skyscraper

Υλικά: 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες 1/2 κιλό σκληροτύρι χοντροτριμμένο 1 ματσάκι μαϊντανό 2-3 σκελίδες σκόρδο Αλεύρι για το τηγάνισμα Τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα Λίγη ζάχαρη Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: […]

Γράφει: Matia Gr
Μελιτζάνες φέτες skyscraper
Υλικά:

1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1/2 κιλό σκληροτύρι χοντροτριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
2-3 σκελίδες σκόρδο
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες απ’ το κοτσάνι, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για μία ώρα περίπου. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε απ’ τον τρίφτη. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελάχιστα το σκόρδο (να μην πάρει χρώμα) και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μην έχει πολλά υγρά η σάλτσα ντομάτας.
Ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις στύβουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλευρώνουμε. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες, μια στρώση σάλτσα ντομάτας, μια στρώση τυριού κι επαναλαμβάνουμε για άλλες δύο φορές. Κατόπιν πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και το τριμμένο τυρί την πάνω στρώση και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 175 βαθμούς Κελσίου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.